Makeup Bar

Makeup Bar

A tökéletes smink elkészítése 7 lépésben

2014. október 22. - Makeup Bar

shutterstock_159672662.jpg

Ilyen sorrendben készítsd el a sminkedet:

1. Az arcbőr tisztítása, hidratálása

Tisztítsd meg az arcbőröd a bőrtípusodnak megfelelő készítményekkel és hidratáld. Lehetőleg olyan krémet használj, ami nyomtalanul felszívódik (olajmentes) vagy kimondottan sminkeléshez való báziskrémmet. Az alapozás csak egy jól előkészített bőrön fog tökéletesen mutatni. Több arcápolási ötlethez olvass tovább itt.

2. Alapozás

Használj a bőrszíneddel megegyező színű alapozót, szépen dolgozd el a hajtőnél, fülnél és az állad alatt lefelé ’söprögetve’ egyenletesen oszlasd el, nem maradjon egy éles kontúr vonal az állon. A szem alatti területet is alapozd le és ha nem fedi az esetleges karikákat, használj korrektort. A szemhéjadat is alapozd, tartósabban rajta marad a szemhéjpúder. Erről részletesebben olvashatsz itt.

3. Szem hangsúlyozása

A szem sminkelésével rengeteg korrekciót tudsz elvégezni. Minden szemtípusra létezik megoldás, kis szemre, nagy szemre, közel ülő szemre, távol vagy mélyen ülő szemre is. A mandula formájú szemek ’tulajdonosai’ a legszerencsésebbek, nekik igazán jól áll minden. Mindenkinek mást jelent a nappali smink erőssége, de nem ajánlatos az erős, harsány smink nappali viseletre, főleg, ha nem vagy biztos benne, hogy hogyan tudod azt tökéletesen feltenni.

4. Szemödök formázása

Vannak szerencsések, akiknek semmit nem kell a szemöldökükkel tenniük:) Van akinek elegendő, ha a kozmetikus kiszedi, formázza, befesti. Van aki kiváltja a macerát egy tartós sminkkel, azaz tetováltat, illetve van aki nekiáll naponta formázni. Megteheted ceruzával és porral is, mindkét esetben ügyelni kell arra, hogy ne kenődjön el napközben. Valamint lényeges, hogy a formája az archoz illeszkedjen, ne legyen túl hosszú, túl rövid, túl magas, túl vékony, túl vastag. A tökéletes szemöldök ’receptjét’ nemsokára olvashatod majd...

5. Csontosítás, arcpír

Csak úgy, a saját elgondolásod szerint ne próbáld meg az arcformádban esetlegesen nem tetsző vonalakat árnyékolni, korrigálni különféle színű alapozókkal, korrektorokkal. Könnyen viccessé válhat a sminked:) A pirosítót pedig nem az arccsontra kell tenni, hanem picit alá és szépen eldolgozni, hogy ne egy éles csíkban díszelegjen az arcodon. A kevesebb néha több elvén ne ess túlzásba!

6. Ajkak színezése

Az ajkaidat többféle képpen emelheted ki. Ha erősen festetted a szemeidet, kevésbé hangsúlyozd a szádat és fordítva. Használhatsz szimplán ajakápolót vagy színezett szájfényt. Akármelyik rúzsodból az ujjaiddal kicsit leszedve és elkenve a szádon egy kis szolíd színt tudsz adni az ajkaidnak. Ha pedig szeretnéd a szádat nagyítani vagy korrigálni az asszimetriát, használj kontúrceruzát először és utána tölts ki a rúzzsal a körberajzolt ajkakat.

7. Fixálás

A sminkelés legvégén púderezd le az arcod vagy a bőrszíneddel megegyező púderrel vagy transzparens púderrel, ami színtelen és mindenki használhatja. Ha szeretnéd, hogy még tovább tartson, használj fixáló spray-t, ami kimondottan sminkfixálásra alkalmas és még fényvédőt is tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://makeupbar.blog.hu/api/trackback/id/tr476816321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása